Koceljeva

 Opština

 Privreda

 Servisi građana

 Info

 Društvo

 Arhiva

 Koceljevačke novosti


 ARHIVA VESTI
 VESTI
Obaveštenje učesnicima 2. Koceljevackog KlimaBlok Maratona

     
Učesnici će koristiti svlačionice sportske sale u osnovnoj školi u Koceljevi gde će se vršiti i podela startnih brojeva i promo materijala.

     Za učesnike iz Beograda je obezbeđen autobus koji polazi u nedelju 18.septembra u 07:00 sa platoa ispred Gradske skupštine.

 
2. KOCELJEVAČKI KLIMABLOC MARATON 2011

     PRIJAVA ZA MARATON: Download

     START I CILJ: Start trke je 18. septembra 2011. u 10 sati iz centra Koceljeva gde je i cilj trke.

     STAZA: Staza je kružna. Trci se iz centra Koceljeva asfaltnim putem do Donjeg Crniljeva gdje je okret i trci se istim putem natrag do Koceljeva gdje je i cilj trke. Polumaratonci ce imati okret na polovini staze. Okrepne stanice na svakih 3-4 km.

     VREMENSKI LIMIT: 5 sati

     STAROSNI LIMIT: 18 godina, za mlade potrebna je pismena saglasnost roditelja ili trenera.

     PRIJAVE: Prijave se vrše preko internet sajta www.koceljeva.gov.rs i sledecih e-mail adresa: micicsrecko@gmail.com i ledok@ptt.rs , kao putem telefona na broj 063 8636 502 ili 065 2755 974.
Prijavljivanje preko interneta može se izvršiti do 10.septembra. Moguce je i kasnije prijavljivanje, kao i na sam dan trke, ali za tee prijave se ne garantuje komplet takmicarski paket.

     STARTNINA: Ne placa se

     KATEGORIJE: Apsolutna muška, apsolutna ženska, veterani muška i ženska sa hendikep bodovanjem

     NAGRADE: Na cilju se dobija ucesnicka medalja, diploma i poklon paket sponzora. Tri prvoplasirana trkaca u muškoj i ženskoj kategoriji dobijaju novcane nagrade.

Muškarci                                    Žene

I -- 35.000 dinara                      I -- 25.000 dinara
II -- 25.000 dinara                     II -- 20.000 dinara
III -- 15.000 dinara                    III -- 15.000 dinara

* USLOV je rezultat ispod 4 sata

Robne nagrade za prvoplasirane u veteranskmi kategorijama i polumaratonu.

     PRATECE TRKE: Trka zadovoljstva: 2 km –

     GARDEROBA: Osigurana

     NOCENJE: U slucaju potrebe obratiti se organizatoru.


     SATNICA:

- 08:30-09:45 Prijava takmicara i preuzimanje startnih brojeva

- 09:45-10:00 Pozdravne rijeci zvanicnika ucesnicima i publici

- 10:00 Start trke maratona i polumaratona

- 10:05 Start utrke zadovoljstva

- 14:00 Proglašenje pobednika

- 15:30 Zatvaranje manifestacije

     INFORMACIJE: Bajunovic Vladimir 015 556 537     064 827 61 24

                                   Micic Srecko 011 2755 974     063 863 65 02


Kako stici do Koceljeve

Koceljeva se nalazi na nešto manje od 100 kilometara od Beograda, i to otprilike na polovini regionalnog puta koji povezuje Valjevo i Šabac.

Iz pravca Beograda se stiže preko Obrenovca, a zatim može da se bira ili preko Uba ili preko Vladimiraca. Približno vreme puta je nešto više od sat vremena.

Iz pravca Novog Sada najbrže se stiže preko Rume i Šapca.

 
KOCELJEVAČKI KLIMABLOC MARATON 2010
 

Prijava za Maraton - DOWNLOAD

Program Maratona - DOWNLOAD

Spisak prijavljenih takmičara

***REZULTATI MARATONA***

***REZULTATI POLUMARATONA***

Za sve učesnike maratona iz Beograda obezbeđen je autobuski prevoz. Polazak je u 7:15 časova ispred Crkve sv. Marka, a prevoz je poklon grada Beograda i gradonačelnika opštini Koceljeva.

 
BICIKLIJADA
 

U nedelju 12.09.2010. godine, nakon trke zadovoljstva, održaće se tradicionalna BICIKLIJADA. Start je u 11 časova ispred fabrike RAUCH, a cilj je kod parka. Biciklijada je kao i svake godine revijalnog karaktera, a nakon toga u parku će se prijavljivati za razne igre. Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade. Organizator je opština Koceljeva. Svi učesnici su zajedno sa učesnicima maratona pozvani na zajednički ručak na koceljevački bazen.

 
FESTIVAL ZIMNICE - KOCELJEVA 2010
 

 
ODRŽAN SEMINAR "REGIONALNA PREZENTACIJA DRUGOG POZIVA ZA DOSTAVLJANJE PROJEKATA"
 

U Koceljevi je u četvrtak 17.06.2010. godine održan seminar Regionalna prezentacija drugog poziva za dostavljanje projekata koji će biti finansiran od strane Delegacije Evropske unije u okviru RSEDP2 programa (www.rsedp2serbia.eu).

Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji objavljuje poziv za podnošenje predloga projekata za fond bespovratne pomoći Regionalnog društveno-ekonomskog programa razvoja 2.

Poziv za podnošenje predloga projekata pokriva celu teritoriju Srbije*.
(*Kosovo prema UN Rezoluciji 1244 nije prihvatljivo u okviru ovog poziva za podnošenje predloga projekata).

Ciljevi ovog poziva za podnošenje predloga projekata su:

• stvaranje novih mogućnosti za zaposlenje i očuvanje postojećih radnih mesta u regionima Srbije;
• poboljšanje konkurentnosti preduzeća u regionima Srbije i
• poboljšanje infrakture vezane za poslovanje u regionima Srbije.

Ukupan budžet za drugi poziv je 10.800.000 evra i podeljen je na dve partije:

1. partija – za projekte manjeg obima, za bespovratnu pomoć izmedu 75.000 i 250.000 evra.
2. partija – za projekte većeg obima, za bespovratnu pomoć izmedu 250.000 i 1.000.000 evra.

 
POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU OPŠTINA OSEČINA, UB I KOCELJEVA!!!
 

U četvrtak, 1-og aprila, u prostorijama opštine Ub potpisan je Sporazum o saradnji izmedu opština Osečina, Ub i Koceljeve koje su predstavljali njihovi predsednici opština, g-da Nenad Stevanović, Vladislav Krsmanović i Veroljub Matić.

Ovim protokolom uspostavlja se osnov za trajnu saradnju tri opštine u sledećim segmentima :
1. unapredenje meduopštinskih ekonomskih partnerstava i stvaranje povoljnog ambijenta za gradane i privrednike, u nameri da se poboljša saradnja, izgraduju kapaciteti i stvaraju mogućnosti za zapošljavanje
2. unapređenje institucionalnog dijaloga izmedu opština u cilju podizanja nivoa saradnje izmedu opštinskih uprava i privrednih subjekata, sporta i kulture
3. uzajamna saradnja na stvaranju uslova za kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga građanima i privrednim subjektima.

Oblici saradnje :

1. Strane potpisnice ovog protokola ce razvijati svoju međusobnu saradnju u svim oblastima za koje zajednički utvrde da su od obostranog interesa, a naročito :
predstavnici strana potpisnica sarađivaće grupno i timski na pripremi i implementaciji inicijativa, programa i projekata od zajedničkog interesa

2. Potpisnice ce određivati nosioce operativnih aktivnosti po oblastima, a za operativnog predstavnika-cu u okviru programa EU RSEDP2 su odredili :

Opština Osečina - Jovana Milošević,strucna saradnica u kancelariji za LER
Opština Ub - Sava Sarić, zamenika predsednika opštine Ub.
Opština Koceljeva - Branislav Mićić, pomocnik predsednika opštine za LER

Zajednićki sastanci će se održavati barem jednom godišnje, sa zadatkom evaluacije rezultata saradnje u prethodnom periodu i po potrebi, definisanjem prioritetnih oblasti buduće saradnje.

Druge opštine koje prihvataju ciljeve sporazuma mogu slobodno pristupiti sporazumu, dok svaka strana zadržava pravo da jednostrano pismeno istupi obaveštavajući pismeno druge dve strane.

 
RADOVI NA IZGRADNJI PRIKLJUČKA ZA INDUSTRIJSKU ZONU
 

Počeli radovi na izgradnji treće trake na magistralnom putu M21 na delu puta kod industrijske zone u Koceljevi. Radove izvodi preduzeće INTERKOP, a vrednost radova je oko 12 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz programa Nacionalnog investicionog plana.

 
PROTOKOL O SARADNJI
 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republike Srbije i Opština Koceljeva, na osnovu uredbe o utvrđivanju programa mera za dugoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje preko banaka u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave u 2010. i 2011. godini, potpisali su PROTOKOL O SARADNJI.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Koceljeva, saglasni su da postoji potreba za uvođenjem saradnje u postizanju zajedničkih ciljeva, kao i u unapređenju, kreiranju, promociji i realizaciji programa od obostranog značaja.

 
FESTIVAL ZIMNICE KISELO I SLATKO - NAJBOLJE IZ KOCELJEVE !!!
 

26.09.2009.godine,opština Koceljeva ove godine organizuje po prvi put Festival zimnice. Na sajmu ce biti prezentovani proizvodi kiselog i slatkog programa, koji su sastavni deo ishrane u zimskom periodu, kao i prateca oprema za proizvodnju.
Takode ce biti organizovani prateci sadržaji festivala, kao što su: Takmicenje u pripremanju lovackog gulaša, edukacije poljoprivrednih proizvodaca, biciklijada i smotra folklornih društava.

Sve informacije, kao i prijave za ucešce, možete dobiti putem telefona 015/556-527 i na e-mail turizam@koceljeva.gov.rs i kocpolj@nadlanu.com

Prijavni list za zimnicu - DOWNLOAD

Pozivni list za gulas - DOWNLOAD

 
POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI!!!
 

Opština Koceljeva, koju zastupa predsednik Opštine Veroljub Matić, je dana 04. juna 2009. godine zaključila Protokol o saradnji sa Gradskom Opštinom Novi Beograd, koju zastupa predsednik Opštine Nenad Milenković. Cilj zaključivanja ovog Protokola je ostvarivanje međuopštinske saradnje na planu ekonomskog razvoja.

Protokol o saradnji - DOWNLOAD

 
TAMNAVA OPET PLAVI!
 

Opštinu Koceljevu su opet zadesile poplave. U subotu, 7. marta izlila se reka Tamnava u svom gornjem toku nanevši najviše štete u Golocelu, Šabackoj Kamenici i Ljuticama. Pored toga što je poplavila preko 1600 hektara obradivih površina Tamnava je dosta štete nanela domacinstvima u Šabackoj Kamenici. Opštinski Štab za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda još nije stigao da obavi preliminarnu procenu štete.
Slike u prilogu najviše govore o razmerama poplave.

Žiro racun na koji zainteresovani gradani i organizacije mogu da uplate pomoc za otkalnjanje posledica elementarnih nepogoda Opštine Koceljeva je 840-1909740-19.
Svim donatorima unapred hvala!

   
 
I KOCELjEVA NA CEBIT-u!!!
 

U Hanoveru se u periodu od 3 do 7 marta dešava najveći svetski sajam informacionih tehnologija CEBIT koji okuplja preko 20 hiljada izlagača iz celog sveta. Na CEBIT-u učestvuje kompanija Belit Doo, sa kojom opština Koceljeva ima potpisan Protokol o Partnerstvu. Paralelno sa prezentovanjem svog softvera za zdravstvo e-health za koji je Ministarstvi zdravlja Republike Srbije dobilo najveću nagradu u IT-sektoru Discobolos za 2008g, g-da Marko Poznanović i Janko Mićić će prilikom razgovora sa izlagacima i posetiocima predstaviti i promovisati investicione potencijale opštine Koceljeva.

 
PREDSEDNIK OPŠTINE g.VEROLjUB MATIĆ U STUDIJSKOJ POSETI ŠVEDSKOJ I DANSKOJ
 

U okviru programa švedske donatorske agencije SIDA u toku je realizacija projekta 'Podrška saradnji izmedu Republičkog geodetskog zavoda i lokalnih samouprava'. Projektom je predviđena studijska poseta Švedskoj Državnoj geodetskoj upravi sa ciljem upoznavanja sa švedskim modelom saradnje DGU i lokalnih samouprava, Katastarskoj službi grada Malmea i Gradskoj upravi za planiranje kao i Danskoj geodetskoj upravi.
U studijskoj grupi pored predstavnika Republičkog geodetskog zavoda su i predsednici opština Batočina, Majdanpek, prokuplje i Koceljeve g. Veroljub Matić.
Studijska poseta se odvija u periodu od 1. do 5. marta 2009g.

 
KAMENIČKA LIJA
 

U subotu, 28. februara, u Kamenici održana lovačko-turistička manifestacija 'KAMENIČKA LIJA'. Pored lovaca manifestaciji su prisustvovali brojni gosti, meštani i znatiželjnici. Na kraju dana kad se lov na lisicu završio jednoglsani zaključak publike, ocenjujući rezultate lova, je bio da su na manifestaciji umesto lovaca prisustvovali članovi društva za zaštitu divljih životinja!!

Ceh su platile domaće životinje!!
 
OPŠTINA KOCELjEVA I BELIT Doo POTPISALI PROTOKOL O PARTNERSTVU
 

U četvrtak, 26. februara je potpisan Protokol o Partnerstvu između Opštine Koceljeva i preduzeća Belit Doo iz Beograda. U ime Opštine Koceljeva Protokol o Partnerstvu je potpisao predsednik opštine g.Veroljub Matić a u ime preduzeća Belit Doo direktor g.Dušan Poznanović.
Ovaj Protokol o partnerstvu je zaključen na neodređeno vreme i predviđa unapređenje institucionalnog dijaloga izmedu Opštine Koceljeva i preduzeća Belit Doo u želji da se stvore uslovi za unapređenje međusektorske saradnje i stvaranje povoljnog ambijenta za građane i privrednike, strane potpisnice su se sporazumele o ciljevima i oblicima buduće saradnje.
Unapređenje institucionalnog dijaloga izmedu Opštine Koceljeva i Belit Doo kao i dalji razvoj saradnje na poljima informatickih tehnologija i konsaltinga, IT edukacija, razmene informacija i iskustava dobre prakse.
Zajednički nastup u konkurisanju i implementaciji projekata od obostranog interesa kao i uzajamno predstavljanje na sajmovima i slicnim manifestacijama
Predstavnici strana potpisnica ovog Protokola su se dogovorili da će sarađivati grupno i timski na pripremi i implementaciji inicijativa, programa i projekata od obostranog interesa.

 Projekti u realizaciji
- exchange3 -


Pitajte predsednika

Strategija razvoja

Matičar

Kursna lista

Vremenska prognoza

Telefonski imenik

Broj posetilaca
website-hit-counters.com

Red vožnje

 

www.koceljeva.gov.rs
Ulica Nemanjina 74, 15220 Koceljeva
tel: +381 556 355 fax: +381 556 587